Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Årets tema er AFSTAND

Vælg dato(er):
Festivaler
Arrangementer i nærheden

Vi lever i en tid hvor alle skal holde afstand og hvor vi føler afstand til hinanden. Man kan sige, at vi er ramt af afstand og mærker den i vores liv. Kulturen afspejler vores liv – og derfor mærker kulturen og kulturlivet også afstanden. Trekantområdets Festuge 2021 tager livtag med afstanden.

For der er også megen energi i afstand. Som tema kan afstand meget mere end at være et umiddelbart negativt ladet begreb. Afstand er også ladet med relativitet – og må altid måles i et forhold mellem flere objekter. Eller mennesker. Eller meninger. Eller følelser. Det gør det spændende at arbejde med på mange forskellige måder:

  • Afstand kan tages helt bogstaveligt - at måle afstand. Afstand hjælper os til at strukturere og tage beslutninger.
  • Afstand er et fysisk fænomen – at træde et skridt tilbage og se sig selv i et nyt perspektiv.
  • Den visuelle afstand er et sundt afbræk for dine øjne.
  • Den fælles afstand - Man kan tage afstand fra noget uønsket sammen med en masse andre mennesker, hvilket skaber sammenhold og fællesskaber.
  • At få tingene lidt på afstand kan få os til at reflektere over, hvad der er vigtigst for os.
  • I et samfundsperspektiv har vi haft vores normale hverdag på afstand. Det har gjort os klogere og har skabt nye muligheder at arbejde på – ja måske endda at leve på.

Eventsene under Trekantområdets Festuge 2021 tager udgangspunkt i ønsket om at mindske afstanden mellem Trekantområdets byer og beboere og bruge aktiviteterne som den positive forstyrrelse, der kan bringe mennesker tættere på hinanden igen – måske på helt nye måder.

Vi vil forkorte afstanden mellem generationer, kulturelle genrer, og lade festugen være den fælles platform, hvor alle kulturinteresserede i Trekantområdet kan mødes og atter smile lidt til hinanden.

Facebook error #2
Til top