Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Lyrik-konkurrence for unge

Vælg dato(er):
Festivaler
Arrangementer i nærheden

AFSTAND – hvad betyder det for dig?

Temaet for Trekantområdets Festuge 2021 er AFSTAND. Et ord vi møder alle vegne, et begreb vi hele tiden skal tage stilling til – og noget vi faktisk er pænt trætte af.  Vi lever i en tid hvor alle skal holde afstand og hvor vi føler afstand til hinanden. Man kan sige, at vi er ramt af afstand og mærker den i vores liv.

 

Men hvad tænker DU om ordet og begrebet AFSTAND? Hvad vækker det i dig? Hvad gør det ved dig? Netop nu søger vi lyrik om temaet AFSTAND skrevet af unge (op til 30 år) fra hele Trekantområdet. Har du noget på hjerte, så send dit bidrag til os på festugen@trekantomraadet.dk inden 1. august 2021.

 

Den lyriske form bestemmer du, men du skal begrænse dig lidt, derfor et der et maksimum på 100 ord. Vi foretrækker at du skriver på dansk.

Inkluder gerne et par linjer om dig selv; f.eks. hvad du bruger din fritid på, din alder, hvor du bor.

 

Alle de indsendte bud læses og vurderes af Betina Følleslev der på 9. år er leder af Spoken Word Festival i Odense. Hun udvælger de 7 bedste bud, som skal indgå i værket AFSTAND. Hver af de 7 vindere modtager 1.000 kr. som præmie.

 

Lyrikken vil blive en central del af værkerne AFSTAND i Trekantområdets Festuge 2021. Værkerne består af 7 store bogstaver af træ, hvorpå lyrikken skal skrives. På afstand ser du blot bogstaverne, men når du kommer tættere på, vil lyrikken tone frem og give ordet AFSTAND mange flere facetter. Værkerne AFSTAND vil kunne opleves i byerne Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle fra midten af august og frem til 5. september 2021.

 

Mere om årets tema

Umiddelbart kan AFSTAND virke som et negativt ladet begreb. Men AFSTAND kan være meget andet – f.eks. relateret til afstanden mellem to punkter. Eller mennesker. Eller meninger. Eller følelser. Det gør det spændende at arbejde med på mange forskellige måder:

  • Afstand kan tages helt bogstaveligt - at måle afstand. Afstand hjælper os til at strukturere og tage beslutninger.
  • Afstand er et fysisk fænomen – at træde et skridt tilbage og se sig selv i et nyt perspektiv.
  • Den visuelle afstand er et sundt afbræk for dine øjne.
  • Den fælles afstand - man kan tage afstand fra noget uønsket sammen med en masse andre mennesker, hvilket skaber sammenhold og fællesskaber.
  • At få tingene lidt på afstand kan få os til at reflektere over, hvad der er vigtigst for os.
  • I et samfundsperspektiv har vi haft vores normale hverdag på afstand. Det har gjort os klogere og har skabt nye muligheder at arbejde på – ja måske endda at leve på.

 

Send dit bud på festugen@trekantomraadet.dk inden 1. august 2021

Om Betina Følleslev

Betina Følleslev er leder af Spoken Word Festival i Odense på 9. år. Betina er herudover også sangskriver og har f. eks. fået sang nr. 501 optaget i Højskolesangbogen.

 

Læs mere om Spoken Word Festivalen her: http://www.spoken.dk/

 

 

Betina Følleslev - Spoken Word Festival

Facebook error #2
Til top