Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

En by skifter stadig ansigt

50 år med Koldingbogen
INFO
-
En by skifter stadig ansigt

7/9/2020 kl. 15:00
til 22/11/2020 kl. 16:00
Historisk Værksted, Kolding Bibliotek
Slotssøvejen 4, 6000
WWW
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
En udstilling med afsæt i forandringerne gennem fem årtier i Kolding Kommune
I 1970 så den første Koldingbog dagens lys. Det var ikke tilfældigt. Det var samme år, hvor 9 sognekommuner blev lagt sammen med købstaden Kolding og blev til Kolding Kommune. 37 år senere – i 2007 – satte en ny strukturreform en tilsvarende ændring i det kommunale landskab i gang.

Gennem alle årene - på nær et enkelt – og frem til i dag – er Koldingbogen blevet udgivet. Kolding by er blevet betragtet både indefra og udefra – og de andre land- og byområder, som gennem tiden har skulle etablere en ny identitet i en ny kommunalpolitisk ramme, har også gennem Koldingbogen markeret, hvor både grænserne og det fælles kan udpeges. I fem årtier har Koldingbogen således været et prisme på byens – og kommunens – historie og historiefortælling.

Det markerer Kolding Stadsarkiv sammen med Museet på Koldinghus og Kolding Bibliotek i en særudstilling i Historisk Værksted på Kolding Bibliotek, under titlen ”En by skifter stadig ansigt”. Ordene stammer fra tidligere borgmester Peter Ravn, som indledte forordet til den allerførste Koldingbog i 1970 med dem.

Udstillingen åbner mandag d. 7. september 2020 kl. 15:00 og markerer samtidig åbningen af Historisk Værksted 2.0, der er rykket fra Bryggeriet i kælderen til 1. sal på Kolding Bibliotek. Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær holder åbningstalen.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
Tak for året der er gået - og sikke et år! ❤️ Selvom festugen blev noget anderledes end vi er vant til, så er vi glade for, at vi fik skabt mere end 300 kulturoplevelser til glæde for alle Trekantområdet. Vi ser frem mod 2021 og lysere tider ✨ Glæd…
Læs mere
Til top