Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

VideoVejle #1

5 visninger, 5 nordiske kunstnere, 5 forskellige steder
INFO
-
VideoVejle #1

4/9/2020 kl. 11:00
til 25/9/2020 kl. 23:00
Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18, 7100 Vejle
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
#1 A Picture of youth af Preben Holst (NO). Vejle Kunstmuseum. Et filmklip af drenge i forskellige faser af tenage årene. En del af Videofestivialen VideoVejle placeret på Vejle Kunstmuseum, Kulturmuseet, Vejle Musikteater, Fabrikanterne og Bryggen.
A picture of youth er en collage af filmklip af drenge i forskellige faser af teenageårene. Den fortæller om en tid hvor man bliver bevidst om sin egen fremtoning og hvordan den kan komme til udtryk på film. I videoen bliver det fotografiske øjeblik strakt ud. ”Når man filmes, må posituren holdes, den må overbevise over tid, den må vedvare. Ved at holde fokus på personen som bliver filmet, får jeg i optagelserne af og til tilgang til små øjeblikke indimellem det åbenbare. Jeg
kommer bag facaden når de unge drenge lader masken falde, når de bliver trætte eller distraherede af noget udenfor kameraets brændvidde. Netop der kommer jeg som kunstner nærmere de subjekter, som jeg portrætterer.”
Med værket A picture of youth, sætter Preben Holst fokus på en refleksion over det billede, som vi sætter op for andre og det billede, som vi sætter op for os selv, og udforsker forholdet mellem fotografi og video.
Preben Holst har en særlig interesse for overgangen mellem ung og voksen, balance/ubalance og identitets etablering, som netop er nerven i hans kunstneriske virke. Han bruger egne erfaringer og de muligheder som findes i fiktion, til at lave historier om hvad det vil sige at vokse op. Han er
som kunstner interesseret i det nølende, i det urytmiske som præger ungdommen. Udforskningen og erfaringerne som med tiden udgør den vi bliver.

Projektet er kommet til live på initiativ af Stine Ofelia Kildevang og er baseret på et ønske om at tilføje yderligere samtidskunst til Vejle samt at udstille det potentiale Vejle har som udstillingssted. Således er VideoVejle 2020 et pilotprojekt med ambition og håb for udvidelse og gensyn i 2021.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
Tak for året der er gået - og sikke et år! ❤️ Selvom festugen blev noget anderledes end vi er vant til, så er vi glade for, at vi fik skabt mere end 300 kulturoplevelser til glæde for alle Trekantområdet. Vi ser frem mod 2021 og lysere tider ✨ Glæd…
Læs mere
Til top