Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

VideoVejle #4

5 visninger, 5 nordiske kunstnere, 5 forskellige steder
INFO
-
VideoVejle #4

4/9/2020 kl. 11:00
til 25/9/2020 kl. 23:00
Fabrikanterne
Nørregade 63, 7100 Vejle
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
# 4 Daytime talk, Nighttime walk, Kristina Kvalvik (NO), Fabrikanterne. Et drømmelandskab. En del af Videofestivialen VideoVejle placeret på Vejle Kunstmuseum, Kulturmuseet, Vejle Musikteater, Fabrikanterne og Bryggen.
Et drømmelandskab udfolder sig i videoen Daytime talk Nighttime walk. Fire identiske film spejles op imod hianden og tilsammen danner de en illusion. Døde træer står i en indsø, som er overtaget af skarver, scenen er som taget ud af en skrækfilm. Gennem spejlinger og refleksioner, skabes en distance til motivet. Landskabet minder om en dødens hage, hvor der præsenteres en tekst om sorg og savn.
Kristina Kvalvik arbejder med video ud fra et fortælleperspektiv, hvor hun undersøger blikkets position og vores evne til at tolke det vi ser. Hendes mål er at understrege, at man ser fra ens eget perspektiv og at der ikke findes noget ”naturligt” blik. Det centrale i hendes kunstneriske virke er, at relatere sig til spørgsmål om overvågning, det uforklarlige og det truende. Hun bruger narrative strukturer og filmiske fagter. Det er problematikken omkring fortælleform og repræsentation, som hun beskæftiger sig med i sine videoer. Hun arbejder med abstraktion og dekonstruktion af de etablerede former i klassisk film.
Samtidig med sin strukturalistiske tilgang, er det også poesien som fascinerer Kristina Kvalvik. Hun er interesseret i hvad narrative forførelsesevner gør ved publikum og hun mener, at filmens sprog former os som mennesker: Fiktionen bliver en del af vores virkelighed, den skaber forventninger og håb til vores egne liv.

Projektet er kommet til live på initiativ af Stine Ofelia Kildevang og er baseret på et ønske om at tilføje yderligere samtidskunst til Vejle samt at udstille det potentiale Vejle har som udstillingssted.
VideoVejle er støttet af Vejle Kommune, Trekantområdets Festuge samt Vejle Billedkunstråd.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
Tak for året der er gået - og sikke et år! ❤️ Selvom festugen blev noget anderledes end vi er vant til, så er vi glade for, at vi fik skabt mere end 300 kulturoplevelser til glæde for alle Trekantområdet. Vi ser frem mod 2021 og lysere tider ✨ Glæd…
Læs mere
Til top