Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

VideoVejle #4

5 visninger, 5 nordiske kunstnere, 5 forskellige steder
INFO
-
VideoVejle #4

4/9/2020 kl. 11:00
til 25/9/2020 kl. 23:00
Fabrikanterne
Nørregade 63, 7100 Vejle
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
# 4 Daytime talk, Nighttime walk, Kristina Kvalvik (NO), Fabrikanterne. Et drømmelandskab. En del af Videofestivialen VideoVejle placeret på Vejle Kunstmuseum, Kulturmuseet, Vejle Musikteater, Fabrikanterne og Bryggen.
Et drømmelandskab udfolder sig i videoen Daytime talk Nighttime walk. Fire identiske film spejles op imod hianden og tilsammen danner de en illusion. Døde træer står i en indsø, som er overtaget af skarver, scenen er som taget ud af en skrækfilm. Gennem spejlinger og refleksioner, skabes en distance til motivet. Landskabet minder om en dødens hage, hvor der præsenteres en tekst om sorg og savn.
Kristina Kvalvik arbejder med video ud fra et fortælleperspektiv, hvor hun undersøger blikkets position og vores evne til at tolke det vi ser. Hendes mål er at understrege, at man ser fra ens eget perspektiv og at der ikke findes noget ”naturligt” blik. Det centrale i hendes kunstneriske virke er, at relatere sig til spørgsmål om overvågning, det uforklarlige og det truende. Hun bruger narrative strukturer og filmiske fagter. Det er problematikken omkring fortælleform og repræsentation, som hun beskæftiger sig med i sine videoer. Hun arbejder med abstraktion og dekonstruktion af de etablerede former i klassisk film.
Samtidig med sin strukturalistiske tilgang, er det også poesien som fascinerer Kristina Kvalvik. Hun er interesseret i hvad narrative forførelsesevner gør ved publikum og hun mener, at filmens sprog former os som mennesker: Fiktionen bliver en del af vores virkelighed, den skaber forventninger og håb til vores egne liv.

Projektet er kommet til live på initiativ af Stine Ofelia Kildevang og er baseret på et ønske om at tilføje yderligere samtidskunst til Vejle samt at udstille det potentiale Vejle har som udstillingssted.
VideoVejle er støttet af Vejle Kommune, Trekantområdets Festuge samt Vejle Billedkunstråd.
Andre er interesserede i

Retro Game Days

Spinderihallerne
13/10/2020 kl. 10:00
til 14/10 kl. 16:00
Kom og drøm dig tilbage til dengang pixels kunne tælles med det blotte øje... 👾

KUNSTUDSTILLING "DEN 7. BRUD"

Udstillingsstedet BORGVOLD "just passing by"
12/11/2020 kl. 08:00
til 30/11 kl. 00:00
12.11.20 til 31.12.20 Billedkunstner Lene Juhler udstiller i samarbejde med Designer og formidler Anna Sofie Bank Erbeo kunstinstallationen ”Den 7. b…

To dages gaming-festival

Spinderihallerne
13/10/2020 kl. 10:00
til 14/10 kl. 16:00
🕹️ Prøv det første danske computerspil NIMBI 🕹️ Spil på retro-konsoller, arkademaskiner og i VR 🕹️ Pop-op udstillinger om dansk spilhistorie og meg…
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
Lige ved Kulturhuset Bispen i Haderslev finder du et lille hus. Et lille hus pyntet med slik, glasur og pandekager. Måske kan du genkende det fra eventyret om Hans & Grete? I huset bor en heks, og i dag byder hun på pandekager og højtlæsning af Grim…
Læs mere
Til top