Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

"Admiral og Sørgekåbe" PART 4

Pop Op kunstudstilling
INFO
-
"Admiral og Sørgekåbe" PART 4

3/9/2021 kl. 10:00 til 22:00
Vejle Rådhus, Rådhussalen
Klostergade 1, 7100 Vejle
WWW
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Kunsthal Vejle inviterer på en indre rejse ind i Vejles natur, historie og kunst på Vejle Rådhus. Det foregår i Rådhusets forhal som er en fantastisk smuk ramme for billedkunstner Kate Skjernings Pop Op udstilling ”Admiral og Sørgekåbe” PART 4.
Udstillingen er en del af Kunsthal Vejles Kunstprojekt ”en tilstand der venter…” og er skabt som en parafrase over Vejles store forfatter Inger Christensens requiem ”Sommerfugledalen”, der handler om de store spørgsmål - livet, døden, kunsten og kærligheden.

Inspirationen er Vejles særegne natur og kulturhistorie, med de istidslandskaber der for 12.000 år siden skabte bakkerne, dalene, engene, åerne og byens udvikling. Det landskab og de byrum som gennem Inger Christensens barndom satte sine spor i hendes forfatterskab. Ikke mindst i værket Sommerfugledalen med ordene ”Kålsommerfuglen fra en eng i Vejle”.

Billedkunstner Kate Skjerning har skabt en lysinstallation på trappen. I rummet står en "digterbænk" med en postkasse ved siden af. Her kan du sætte dig og skrive et par ord om dit nærhed og afstands tema til postkassen, og på den måde være medskabende i kunstprojektet. På den store glasmontre vises små ordbilleder, der tager dig med på en rejse i Vejles natur, historie og kunst. Når du scanner den viste QR kode, kan du opleve en video fra 2007, hvor Inger Christensen læser op fra "Sommerfugledalen".

"Admiral og Sørgekåbe" PART 4 giver dig mulighed for en stund, hvor du kan fordybe dig i Kate Skjernings kunst sammen med Inger Christensens ord, og være i nuet "inden den nye tilstand, der venter".

Måske du også får lyst til at tage videre ud på en lille kunstrejse med guide, og se Billedkunstner Kate Skjernings ”Admiral og Sørgekåbe” PART 1 – 3 som vises følgende steder i hele festugen:
• PART 1 Kunsthal Vejles blå automat, Banegårdspladsen.
• PART 2 Rum 21, Borgvold 16 A.
• PART 3 Spinderihallerne, Spinderigade 11.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top