Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Bytur i Jelling

På bytur i Jelling - om byen, historien og livet!
INFO
-
Bytur i Jelling

1/9/2021 kl. 10:00 til 12:00
Østerbydammen (Startsted)
Vejlevej/Damvej, 7300 Jelling
WWW
PRIS: 100 kr.Beløbet går til Jelling Heritage (prøvemedlemsskab)
Køb billet
Tilmelding ved at indbetale 100 kr/person til mobile pay: 414992 (skriv hvilken dato)
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Kend den by du besøger - eller den by du bor i? Jeg vil gerne forberede dig på en tur hvor du skal regne med både at høre om faktiske forhold blandet op med lidt røverhistorier. Jeg skal nok lade dig forstå, hvad der er hvad!.
Du vil komme til at høre lidt om hvordan det er at leve i en by, som vi deler med hele verden. Du vil høre om Jellings styrker og svagheder. Det vil sige lidt om at være borger i en lille by, hvor det moderne liv leves i samspil med masser af gæster og de vigtigste nationale monumenter i Danmark. 

Vi starter ved Østerbydammen, hører om dammens oprindelige funktion og den tragedie der udspillede sig her - for mere end 100 år siden. 

Fra dammen bevæger vi os ad Vejlevej op mod monumentområdet. Det første vi møder er markeringen af en kolossal 1,4 km lang palisade. Palisaden omkranser hele monumentområdet med Skibssætning, Kirke, Runesten og de 2 gravhøje. Vi besøger Timian marken, Uffe stenen og mm.. vægmaleriet i Sognehuset, inspireret af Inger Christensens "Digt om Jorden" (Hvis der er åbnt) Vi slutter ved Kongernes Jelling, hvor du selv kan fortsætte oplevelsen.

 


Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top