Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Forandring i fokus

Et fotoprojekt
INFO
-
Forandring i fokus

27/8/2021 kl. 00:00
til 5/9/2021 kl. 00:00
Klosterkvarteret
Munkegade , 6000 Kolding
WWW
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Fotoprojektet Forandring i Fokus, med lokale fotograf Michael Dam Hansen skaber sammenhæng mellem fortid og nutid. Fra 27/8 til 5/9 fyldes Munkegade, Klostergade og Gråbrødregade med plakater der visuelt viser en sammenkobling af fortid og nutid.
Vi vil så gerne i Munkegade bringe hele klosterkvarterets historie tilbage Vi vil finde glæden, stoltheden og historien tilbage til kvarteret. Vi har gennem 2020 oplevet et kæmpe spring ift. hvordan vi lever, omgås og agerer i hverdagen. Vores liv er altid forandret, og det har i den grad ændret vores perspektiv på fortiden. Har vi måske efter måneders Lock Down fået en større forståelse af hvad der foregik for folk under anden verdenskrig? Den store omskiftning og omvæltning i vores liv uden sammenligning den største siden besættelsen. Og nu skal vi som i efterkrigsårene til at arbejde os hen imod en normal hverdag.
Med afsæt i Trekantområdets Festuges 2021 tema Afstand, har projektet Forandring i Fokus fundet sit liv og sin energi.
Projektet er på mange måder synonym med Afstand. At træde et skridt tilbage og se på billederne af vores fortid og nutid der mødes, og på den måde se historien i et nyt perspektiv. Hvor er vi kommet fra og hvordan har det påvirkning på hvordan vores by ser ud i dag.
Den fælles afstand til vores historie, en uønsket tid under krigen som stadig er vigtig at huske og som kan skabe fællesskab den i dag. Hvordan afstand til fortidens minder kan skabe sammenhold i dag.
Projektet viser os hvordan vi gennem tid har lagt afstand til tiden og på den måde kan positiv mindes hvad der i dag stadig er vigtigt for os.
Projektet ligger i overensstemmelse med Festugens mission om at mindske afstanden mellem byen og dens beboere, der bruger billederne som en positiv forstyrrelse til at bringe mennesker tættere sammen. Billederne opfordrer til dialog mellem generationer og kan forhåbentlig derigennem
forkorte afstanden mellem både mennesker og historien.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top