Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Hvor blev kvinderne af?

- i lokalhistorien
INFO
-
Hvor blev kvinderne af?

4/9/2021 kl. 11:00 til 16:00
Kolding Stadsarkiv
Skolegade 2B, 6000 Kolding
WWW
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
(Lokal)historien er kommet på afstand, men hvor er kvinderne i den? Det undersøger vi i den nye Sognestue på Kolding Stadsarkiv, og så skriver vi dem ind i historien - igen.
Ved kommunalvalget i 1909 blev Alba Christensen-Dalsgaard som den første kvinde valgt ind i Kolding byråd for Venstre. Siden er hun i høj grad blevet glemt - eller forsvundet i den lokale historie - ligesom en række andre fremtrædende kvinder, der gennem tiden har sat sit aftryk på samtiden, og var med til at påvirke og udvikle det samfund, vi har i dag. "Alle har en plads i historien" - derfor tager vi fat på at få skrevet de glemte kvinder ind i historien igen. Det sker samtidig med, at vi åbner vores nye historiske lokale: Sognestuen, som ligger i stuen på Kolding Stadsarkiv i Nicolai (Kolding).

Har du derfor lyst til at deltage i vores første fysiske KoldingWiki-lab eller bare vil høre lidt om, hvad projektet går ud på, så kig forbi. Og kender du til en kvindelig politiker, erhvervs – eller foreningskvinde, lærer, kunstner eller noget helt andet som du synes fortjener en plads i Koldings historie, så kan du enten komme med forslag i vores facebookgruppe: Historiske kvinder i Kolding Kommune, eller kigge forbi arkivet på lørdag d. 4. september - vi har kaffen klar!
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top