Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

"Sommerfugledalen"

Kunst fra børn til børn.
INFO
-
"Sommerfugledalen"

3/9/2021 kl. 10:00 til 11:00
Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
WWW
Gratis
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Elever i 6 B og deres lærere Charlotte Mathiasen og Cathrine Bendsen har skabt kunstudstillingen "Sommerfugledalen" med inspiration fra Inger Christensens Requim ”Sommerfugledalen”.
Udstillingen en del af Kunstprojektet ”en tilstand der venter…” hvor Kunsthal Vejle indgået et samarbejde med NOVAskolen om, at børn møder kunst og bliver medskabende i deres eget kunstneriske projekt.

Istiden skabte for tusinder af år siden et særegent landskab ved Vejle. Bakkerne, dalene, fjorden, åerne var Inger Christensens barndoms landskab og satte spor i hendes digtning.

Børnene har fokuseret på Inger Christensens sommerfugletema. Forfatteren nævner 28 sommerfugle i værket, med eksotiske navne som Admiral, Sørgekåbe, Dødningehoved og Månemåler. Nogle sommerfugle er forsvundet, andre findes stadig men er en truet art.

Børnene har skabt deres egne fantasi sommerfugle ud af gamle renseribøjler, nylonstrømper, garntråd, isoleringsrør, maling o.a. Brugen af genbrugsmaterialer i værkerne kan ses som en stille kommentar om at bevare naturen og passe på de smukke sommerfugle, vi stadig kan se i Danmarks natur.

Udstillingen vises på Vejle Bibliotek i perioden 3 september til 30 september. Børnene åbner udstillingen d. 3 september med en fernisering fra 10.00 til 11.00. Alle er velkomne til at være med, og høre børnene fortælle om hvordan udstillingen blev skabt.

Kunstprojekt ”en tilstand der venter…” er støttet af Statens Kunstfond, Billedkunstrådet for Vejle Kommune, Vejles Kulturfond, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturfond, VAF Fonden, Tryg Erhverv, Visit Vejle, NP Grafik, Trekantsområdets Festuge, samt flere lokale sponsorer.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top