Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate  

Vild i Jelling

INFO
-
Vild i Jelling

4/9/2021 kl. 10:00 til 11:30
Botanik by Rebekka, Monumentområdet
Ved Slugten 4,, 7300 Jelling
PRIS: 50 kr for voksne, 20 kr for børn
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Din have sladrer om naturens krise - Hvad kan du gøre? Walk the talk i monumentområdet med forkvinden for Sommerfuglebevægelsen og indehaveren af Botanik by Rebekka, biolog og Ph.d
Vi er to engagerede kvinder, Susie og Rebekka, der tilbyder, at tage gæster med på en walk and talk i Jelling. Vi mødes ved Botanik by Rebekka og går til timianmarken og til Smededammen, begge i monumentområdet. Derefter går vi til den smukke blomstereng på kirkegården. 

Baggrunden for vandringen er trist, idet 30 procent af de oprindeligt hjemmehørende insekter i Danmark er uddøde primært grundet tab af levesteder. Heraf er 12 arter af sommerfugle og 19 arter af vilde bier.

Det gode er, at der kan gøres noget ved det. Det er både timianengen, dammen og kirkegårdshaven gode eksempler på. Hvad du selv kan gøre vil vi fortælle meget mere om medens vi går turen.

Susie Kierkegaard er den dedikerede sommerfugle elsker, der har sat alt ind på at skabe støttepunkter for sommerfugles og insekters levesteder. Susie er forkvinde for Sommerfuglebevægelsen.dk. Du skal være velkommen til at melde dig ind.

Rebekka Laura Lundgren har som biolog og Ph.D. forsket i sammenhængen mellem bestøvningsnedgang og biodiversitet. Rebekka har fået udgivet hele 5 forskningsartikler om emnet.

I butikken sælger Rebekka naturligvis frø med hjemmehørende danske blomstrende vildeng-arter samt dansk producerede nektarrige stauder, der alle er vigtige fødekilder for de trængte insekter.

Varighed: ca 1,5 time.

Foto: Westy Esbensen
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
✨ Glædelig jul ✨ Nyd juledagene med dem du holder af og pas godt på hinanden 🎄
Læs mere
Til top