Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

BYFANGST

Workshop med kunstner Maria Viftrup
INFO
-
BYFANGST

26/8/2022 kl. 15:30 til 16:30
Fredericia Gammel Havn
Gammel Havn/Oldenborggade, Fredericia
WWW
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Som en del af BYCATCH kan du deltage i workshops med kunstner Maria Viftrup, og selv være med til at skabe værket BYFANGST.
BYFANGST er en involverende performance skabt af Maria Viftrup. Værket udføres af deltagerne på en serie happenings under Trekantområdets Festuge. Byfangst tager udgangspunkt i værket BYCATCH af Abie Franklin og Daniel Hölzl, som præsenteres i Fredericia, Kolding og Haderslev under Festugen.
Bifangst er fisk eller andre havdyr, som fanges utilsigtet, når man forsøger at fange en anden type fisk.

Byfangst er Maria Viftrups ord for de materialer som findes utilsigtet, ubemærket eller uelsket i byen og som kun kan fanges og bruges af specialtrænede nysgerrighedsagenter. På Maria Viftrups kunsthappening trænes deltagerne som agenter til at opdage og indsamle materialer i byen og bruge dem til at skabe spor, der kan lokke nye agenter til. Deltagerne bliver en del af et skabende performancekunstværk som vokser i løbet af dagen og samtidig oplever de deres by blive forandret gennem kunstens metoder.

OM KUNSTNEREN
Maria Viftrup arbejder med omsorg for det uværdsatte, det mindste, det støvede og det sanselige. Hendes værker er undersøgelser af sammenhænge mellem små eksistenser og store materialestrømme. Viftrup arbejder i et rodet felt mellem kunst og eksperimenterende design. Gennem hendes inddragende værker faciliterer hun sanselige møder mellem mennesker og materialer.

Maria Viftrup har blandt andet udstillet og opført værker på Augustiana Kunsthal, ARoS Kunstmuseum, Copenhagen Comtemporary, Augustiana Kunsthal, Galerie Pi, Spinderihallerne og Trekantområdets Festuge samt modtaget prisen Danish Design Award Young Talent 2019. Hun er uddannet kandidat fra Designskolen Kolding i 2019.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
Tak for et dejligt 2022! 🤩 Vi ses igen i det nye år til nye spændende kulturoplevelser. Glædelig jul og godt nytår til jer alle! 🎅🎄
Læs mere
Til top