Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Fjordenhus Sessions #2

Esben Svane
INFO
-
Fjordenhus Sessions #2

27/8/2022 kl. 17:30 til 18:15
Havneøen
Havneøen 1, 7100 Vejle
WWW
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Esben Svane lærer sig selv at kende på dansksproget debutalbum
Ikke Et Ord er det første album, Esben Svane udgiver på dansk. Han har tidligere delt engelsksprogede udgivelser, men føler med de danske tekster og den
medfølgende proces, at han nu har fundet hjem som sangskriver.

Ikke Et Ord er et konceptalbum, hvor Esben Svane lærer sig selv bedre at kende gennem temaerne ’forfaldet’, ’døden’ og ’kærligheden’.

Sidste år udgav Esben debut-EP’en Du Valgte Mig, der fortalte den turbulente kærlighedshistorie om hans forhold til Ihan Haydar (trommeslager i L.I.G.A) og deres kamp for få hinanden. På Ikke Et Ord optræder de fire sange forskudt af hinanden, men udgør samlet set ’kærligheden’ på konceptalbummet.
Med ’forfaldet’ prøver Esben at opnå bedre selvforståelse, eksempelvis ved at fortælle om den angst og medfølgende selvsabotage, der har fulgt ham det meste af livet.

”Sent i albumprocessen fik jeg konstateret angst og fandt ud af, at jeg har haft det det meste af mit liv. Det var en meget hård, men lærerig proces, som stadig er i gang, og som har kastet lys over en masse ting. Det gav mig noget selvindsigt og gjorde også noget for den del af albummet, der omhandler det personlige forfald.”

Med albummet har Esben også fået et andet forhold til ’døden’, hvilket bl.a. kan høres på titelsinglen, der handler om hans kræftsyge mor.

Generelt rummer dette album et væld af personlige sange, som fortæller Esbens historie præcis som den er: ”Jeg har ikke behov for at tage nogen facade på eller lægge skjul på mine svagheder. Jeg vil hellere være ærlig, og prøve at lære at forstå mig selv bedre.”Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
TAK for i år! Endnu en skøn festuge er slut. Mere end 400 kulturoplevelser på 10 dage 🤩 Tak til jer der var med - og tak til alle de dejlige aktører og frivillige, som skaber oplevelser til os alle.
Læs mere
Til top