Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

In war someone has to die

Udstilling af Hanne bang
INFO
-
In war someone has to die

3/9/2022 kl. 13:00 til 16:00
Kunsthuset
Jomfrustien 52, 6100
WWW
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Haderslev Kunstforening præsenterer udstillingen "In a war someone has to die" af Hanne Bang
Kunstner Hanne Bangs værk består af 305 lommetørklæder, hvorpå mennesker fra hele verden har broderet teksten: In a war someone has to die, hver især på deres eget sprog. 54 lande er aktuelt repræsenteret. Lommetørklæderne hænger side om side, og fylder på nuværende tidspunkt omkring 40 m2. Sammen med lommetørklæderne hænger en liste med de repræsenterede lande.

Kunstprojektet er et on-going projekt, som startede i 2011. Folk inviteres til at bidrage, og der kommer løbende flere lommetørklæder til. Hvert enkelt lommetørklæde bidrager med et personligt udtryk og rummer en unik historie, et kunstværk i sig selv, og det bliver derfor en stærk oplevelse, at stå foran de mange lommetørklæder og fordybe sig i de enkelte bidrag.

Ved at gentage samme sætning igen og igen på forskellige sprog, fremstår værket som én samlet stemme på tværs af nationalitet, politisk overbevisning, religion, køn og kultur. Sætningen er et citat fra en Afrikansk lejesoldat og rummer essensen af krig, en sætning som ingen kan være uenig i. De broderede lommetørklæder står i kontrast til det barske udsagn.

Udstillingen kan opleves i Kunsthuset ved Haderslev Kunstforening på udvalgte dage i løbet af Festugen.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
TAK for i år! Endnu en skøn festuge er slut. Mere end 400 kulturoplevelser på 10 dage 🤩 Tak til jer der var med - og tak til alle de dejlige aktører og frivillige, som skaber oplevelser til os alle.
Læs mere
Til top