Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Årets festuge kræver god stedsans

8/6/2016

I dag løftede Trekantområdets Festuge sløret for dette års program, som både sætter spot på spændende samarbejder over kommunegrænserne - og de syv kommuners særkende.

 

I slutningen af august inviterer Trekantområdet for fjerde gang alle borgere til festuge. I år er temaet stedsans. Og det kan være en stor fordel at have en vis portion stedsans, når man skal navigere rundt i de mere end 300 arrangementer på bare ti dage. Der er aktiviteter i alle kommunerne over hele perioden. Men som noget nyt har hver af de syv kommuner i år én dag, hvor der er særlig spotlight på deres aktiviteter. Et tiltag, der skal lokke endnu flere trekanitter til festuge i nabokommunerne.

”Vi skal på opdagelse i Trekantområdet og finde frem til det vi har til fælles og det der gør os unikke hver især,” siger Pernille Holmskov, der er chefkonsulent for kultur ved Trekantområdet Danmark.

 

Sådan en opdagelsesrejse har kunstnerne Anja Franke og Nisrine Boukhari været på her i foråret for at skabe et af de projekter, der kan opleves i alle kommunerne under festugen: Waste Time Home Party. Sammen med 700 borgere vil kunstnerne skabe unikke værker til festugen, der tager udgangspunkt i inspirationen fra rundturen.

 

I det hele taget byder årets festuge på flere grænseoverskridende projekter, hvor arrangørerne fra flere af Trekantområdets kommuner arbejder sammen om at skabe en aktivitet. Det trykte program med alle aktiviteterne bliver husstandsomdelt i slutningen af sommerferien, men her til aften fik festugens mange aktører et indblik i programmet ved et arrangement i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Og næstformanden for den politiske styregruppe for kulturregionen, Klara Lyskjær Noer, lagde ikke skjul på, at hun har store forventninger til årets festuge:

 

”Lige siden sidste års festuge er der blevet arbejdet på højtryk med at indsamle erfaringer og udvikle festugen. Det store engagement og viljen til at samarbejde i Trekantområdet er fundamentet for vores festuge. I den politiske styregruppe har vi store forventninger til festugen, og vi tror på, at den er en platform for kultursamarbejdet, der kan skabe værdifulde relationer i kulturlivet – relationer der giver et aktivt kulturliv hele året rundt i Trekantområdet,” sagde hun.

 

Trekantområdets Festuge har eksisteret siden 2013. Det er et hav af frivillige ildsjæle, en række private aktører, de lokale kulturinstitutioner og områdets syv kommuner i fællesskab, der skaber de 10 dages kulturfest i slutningen af august. De mere end 300 unikke kulturelle begivenheder har det til fælles, at de binder Trekantområdet sammen. Det er Kulturministeriet og Trekantområdet Danmark, der yder den nødvendige økonomiske støtte, der gør arrangementet muligt.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top