Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

​Festugen flytter blikket ud

20/6/2019

Programmet for Trekantområdets Festuge 2019 er netop offentliggjort, og i år har festugen indgået flere samarbejder med store, spændende aktører fra både ind- og udland.

 

Traditionen tro er der oplevelser for enhver smag og pengepung, når Trekantområdet inviterer til 10 dages farverig festuge fra den 23. august til den 1. september. Det netop offentliggjorte program har flere end 500 arrangementer spredt ud over de syv kommuner.

 

Det er efterhånden seks år siden, at publikum for første gang kunne opleve Trekantområdets Festuge. Og folkene bag har løbende udviklet på den kommende festuge, så den hvert år er en endnu bedre udgave af sig selv. I år er ingen undtagelse, siger Pernille Holmskov, der er attraktivitetschef i Trekantområdet Danmark og tovholder på festugen:

 

- Vi har øvet os på at lave festuge i mange år, og i år synes jeg virkelig, man kan se, at vi har arbejdet med at forfine formaterne, fordi vi har fået erfaring med, hvad der virker. Det betyder et yderligere kvalitetsløft, siger hun.

 

Årets tema er ”Flyt dig” og et kig i programmet afslører, at festugen i år også har flyttet blikket ud fra Trekantområdet i sin søgen efter interessante samarbejdspartnere i bestræbelserne på at få endnu flere arrangementer i særklasse. 

 

Festugen får derfor besøg af Odense Filmfestival, der vil turnere området tyndt med en særlig campingvogn, hvor publikum kan opleve prisvindende kortfilm. I år vil alle syv kommuner også få besøg af internationale gadeteatre fra hele Europa, der laver festlige, underholdende og tankevækkende forestillinger på gader og pladser. Og festugens samarbejde med den internationale kunstfestival 48Stunden Neukölln i Berlin har blandt andet resulteret i, at festugegængerne for første gang kan opleve Musikschiff – koncerter med upcoming bands i stemningsfulde rammer til søs.

 

Men der er også flere ”grænseoverskridende” samarbejder inden for Trekantområdet i år. Bibliotekerne i kommunerne er gået sammen om et litteraturprogram med lidt færre, men til gengæld større arrangementer end tidligere år, mens jazzfestivalen Jazz i Trekanten hiver en række topnavne til venues i hele området.

 

- Festugegængerne kan godt begynde at glæde sig, for vi har mange arrangementer i år af virkelig høj kvalitet – ikke mindst takket være vores fantastiske samarbejdspartnere, der har lagt både stor kreativitet og meget arbejde ind i deres bidrag til festugeprogrammet, siger Pernille Holmskov.

 

Fra i dag kan du gå på opdagelse i festugens program på trekantfest.dk. Her kan du også sammensætte dit helt eget program for festugen.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top