Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Internationale tape-kunstnere kommer til Danmark

9/5/2019

Trekantområdets Festuge har netop indgået en aftale med den internationale kunstnergruppe Numen/For Use, der i august for første gang samtidigt bygger tre af deres gigantiske tape-installationer i Danmark. Værkerne er så store, at publikum kan gå på oplevelse i dem.

 

Kunstnergruppen har de seneste år har oplevet en stigende succes, og deres værker er blevet vist verden rundt - fra Paris, Melbourne og Berlin til Tokyo og Sao Paolo.Til august kan man for første gang opleve hele tre af kunstnergruppen Numen/For Uses unikke tape-installationer i Danmark.

Det sker under Trekantområdets Festuge, hvor Numen / For Use med helt almindeligt tape indtager Street Dome i Haderslev, Vejen Idrætscenter og Spinderihallerne i Vejle med gigantiske, organiske konstruktioner, der næsten ophæver tyngdekraften og udfordrer arkitekturens konkrete former.

 

- Vi glæder os bare så meget. Det er noget af et scoop, og det bliver en kæmpe oplevelse for gæsterne. Vi har erfaringer for, at folk er vilde med kunst, som de kan mærke og gå på opdagelse i, og det får de i høj grad mulighed for her, siger Pernille Holmskov fra Trekantområdet Danmark, der er tovholder på festugen

 

Numen/For Use har vundet over 25 internationale priser og opnået stor anerkendelse for deres enestående design- og kunstprojekter. Kunstnergruppen består af de tre europæiske industrielle designere Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljković. Gruppen har eksisteret siden 1998, men det var først i 2008 at den begyndte at eksperimentere med objekter og koncepter uden forudbestemt funktion. Det har blandt andet resulteret i store tape-installationer i en række af verdens største byer - og nu altså også Vejen, Haderslev og Vejle. Satsningen er en følge af, at Trekantområdets Festuge de seneste par år har haft et øget fokus på kunst – herunder kunst i verdensklasse. Sidste år kunne festugegæsterne således opleve den førsteMartins Creed solo-udstilling i Danmark, da han lavede ballon-installationer ”Half the air in a given space” på 3 venues i Trekantområdet.  Udstillingen trak på få dage mere end 7000 besøgende og blev en af festugens helt store publikumsmagneter. Festugens DNA har altid været, at der skal være kultur på mange forskellige niveauer – og at der skal være noget for alle. Det laver vi ikke om på. Men sidste års store opbakning til Martin Creeds udstilling gav os blod på tanden til at binde an med flere arrangementer i dén kaliber. Udstillingen er jo det bedste bevis på, at Trekantområdet sagtens kan bære kunst i verdensklasse – det har vi publikum til, siger Pernille Holmskov.

De tre udstillinger vil kunne ses i hele festugen fra den 23. august til den 1. september.  De er blevet til med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og EWII.

 

Fakta

Om Trekantområdets Festuge

Siden 2013 har der hvert år i slutningen af august været festuge Trekantområdet. Det er 10 dage med over 500 arrangementer inden for blandt andet kunst, musik, teater, dans, foredrag og børnekultur rundt omkring i de syv kommuner.

Trekantområdets Festuge er både folkelig og finkulturel. Den er én gigantisk smagsprøve på, hvad kulturlivet i Trekantområdet har at byde på – tilsat stærke nationale og internationale krydderier.

Helt særligt for Trekantområdets Festuge er en del af arrangementerne blevet til i et samarbejde mellem områdets borgere, foreninger og kulturinstitutioner, der er gået sammen på tværs af kommunegrænserne for at skabe et event til festugen.

Se mere på Trekantfest.dk

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top