Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Kunstnere og kulturpersoner på jagt efter inspiration i Berlin

18/6/2018

Om få dage rejser 34 kulturfolk fra hele Trekantområdet til Berlin for at få inspiration og internationale kontakter til at udvikle kultursamarbejdet i Trekantområdet.

 

I den kommende weekend afholdes kunstfestivalen 48Stunden Neukölln i Berlin. Og blandt deltagerne er kunstnere og kulturpersoner fra Trekantområdets syv kommuner. De er nemlig inviteret på studietur af Kulturregion Trekantområdet.

Sammen skal deltagerne i tre dage opleve, hvordan kunstfestivalen skaber oplevelser i bydelen Neukölln. De skal møde folkene bag festivalen og får mulighed for at skabe nye internationale forbindelser til f.eks. kunsterne og udstillingssteder. Målet med turen er at samle inspiration til at udvikle det tværgående kultursamarbejde i Trekantområdet

 

”Studieturen er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi skaber nye forbindelser i Trekantområdets kulturliv. Vi har fokus på kulturentreprenører, der skal være med til at forme Trekantområdets kulturliv i fremtiden. Vi glæder os til at se, hvad studieturen kan give vores egne kunstnere og kulturfolk”, udtaler Jesper Elkær, formand for Kulturregion Trekantområdet

 

Deltagerne skal opleve nyskabende kunst og kultur, og forhåbentlig får de lyst til at udvikle nye spændende kulturinitiativer i Trekantområdet, når de kommer hjem med bagagen fuld af nye indtryk og ideer.

 

” I 2016 sendte vi 20 kunstinteresserede unge mennesker afsted

til Berlin. Det kom der nogle fantastisk spændende projekter ud af bl.a. Platform Kunstfestival på toppen af Føtex parkeringshus i Kolding, Kulturfestival Bunker i en gammel bunker fra 1. verdenskrig i Årøsund og det tværkulturelle kunstprojekt Co-cities. Alle projekter fandt sted i Trekantområdets Festuge. Det er selvfølgelig vores håb, at den kommende studietur kan danne grobund for flere nye spændende kunst- og kulturprojekter i Trekantområdet”, siger Jesper Elkær.

 

Deltagerne kommer også til at møde lokale kunstnere fra Trekantområdet i Berlin. To kunstprojekter fra Trekantområdet er nemlig inviteret til at deltage i 48 Stunden Neukölln. Det drejer som om den unge kunstner Marie Viftrup fra Kolding, der udstiller sine værker på festivalen hovedudstilling, og kunstneren Jens Kynde, der gennemfører en kunst-workshop med børn og unge i Neukölln. Begge værker vises igen under Trekantområdets Festuge fra d. 24. august til 2. september.

 

Det er de enkelte kommuner, der har udvalgt, hvem der skal inviteres med. Men fælles for deltagerne er at de arbejder med at skabe og arrangere kunst eller kulturelle arrangementer.

 

Studieturen, der foregår i bus, finder sted fra 22. juni-25. juni 2018. 

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top