Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

International anerkendt kunstner gæster Trekantområdets Festuge med berømt ballon-installation

29/6/2018

Trekantområdets Festuge vil få et ambitiøst og internationalt format, når den verdensberømte britiske kunstner Martin Creeds sociale installation "Half the Air in a Given Space" vises for et dansk publikum for første gang netop her. Trekantområdets Festuge har i år, som noget nyt, et særligt fokus på kunst, og én af hovedattraktionerne for programmet bliver således Martin Creeds anerkendte interaktive kunstværk.

 

Når Trekantområdets Festuge for 6. gang løber af stablen, åbner den samtidig dørene op for den fantastiske ballon-installation tre velkendte steder i Trekantområdet: Det gamle rådhus i Vejle, Fredericia Banegård og Kolding Bibliotek. De tre steder vil omdannes af kunstværket, så både vante og nye øjne får en oplevelse, de sent vil glemme. I værket ”Half the Air in a Given Space” afspejler titlen kunstværkets koncept: Halvdelen af luften i et givent rum fyldes i balloner. En simpel instruks med en forbløffende wow-effekt. Installationens udtryk er stærkt varierende afhængigt af arkitekturen, som sætter rammen. Også farvevalget af ballonerne bliver specifikt valgt til den enkelte bygning. Det bliver dermed 3 vidt forskellige værker, man kan opleve under festugen.

 

Den britiske kunstner Martin Creed har gennem sin 30-årige karriere vundet stor anerkendelse globalt og fik i 2001 overrakt den prestigefyldte Turner Prize. I sin kunstneriske praksis forvandler han ofte hverdagsobjekter til overraskende meditationer over vores eksistens og de usynlige strukturer, som former vores liv. Creed er en social kunstner, magien i hans værker ligger i den måde, de interagerer med mennesker og steder.

 

Det er festugens ambition at blive en begivenhed med stor gennemslagskraft og med årets fokus på kunst i den internationale klasse, vises installationen Half the Air in a Given Space for første gang i regionen og i Danmark. Værket har tidligere har været vist i bl.a. Henry Art Gallery, University of Washington, Gavin Brown's Enterprise, New York og Hayward Gallery, London.

 

- Vi er meget stolte af, at det er lykkedes for Trekantområdets Festuge at tiltrække så stor en international kunstner som Martin Creed. Det har for alvor givet os troen på, at Trekantområdets Festuge fremover kan præsentere kunst i storformat, der kan tilbyde både det storslåede og det uventede for et bredt publikum. Ved at præsentere markante og iøjefaldende værker med internationalt format, ønsker vi at have en bred folkelig appel, tiltrække både det nationale og det internationale kunstinteresserede publikum og dermed skabe en øget opmærksomhed på vores region. Vi har store ambitioner med vores festuge og vil I de kommende år arbejde for at Trekantområdet byder på endnu flere storslåede oplevelser, siger Jesper Elkjær, formand for Kulturregion Trekantområdet.

 

De tre værker er støttet af EWII, Region Syddanmarks Kulturpulje, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.

 

Se lokationer og åbningstider for Half the Air in a Given Space

 

Trekantområdets Festuge varer fra den 24. august til og med den 2. september 2018.

 

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top