Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Mølle og Tylle

16/6/2015

VejleMuseerne genopliver med Mølle og Tylle Vejles musikalske storhedstid – kom til fest, dans og koncert med blandt andre Peter Belli

 

Fredag 21. august og lørdag 22. august kl. 19.30 - 24.00

VejleMuseerne - Kulturmuseet Spinderihallerne

Pris: 395 kr., der inkluderer en let anretning med to stykker smørrebrød, underholdning og dans til levende musik.

>>Køb billet


Kom med til fest i 60’ernes Vejle, når VejleMuseerne 21. og 22. august med arrangementet Mølle og Tylle skruer tiden tilbage til dengang, musikstedet Tyrolerlandsbyen, kendt som "Tylle", var østkystens pigtrådstempel. Røde Mølle var stadig et populært dansested, men det nye in-sted for den mere rockede musik blev Tyrolerlandsbyen. Her var der levende musik seks aftener om ugen i årene 1964-68. For en stund forvandler VejleMuseerne Spinderihallerne til Tyrolerlandsbyen og Røde Mølle, og en af de kendte pigtrådshelte Peter Belli giver den gas på scenen. Mølle og Tylle er en del af Trekantsområdets Festuge, som også sidste år trak mange gæster. Da blev VejleMuseernes gallaaftener med navnet "Røde Mølle" en stor succes, hvor flere end 500 gæster hørte blandt andre Dario Campeotto i omgivelser, der mindede om Vejles legendariske spillested Røde Mølle, bygget op som kulisse i Spinderihallerne.

 

Sanselig historiefortælling

For VejleMuseerne er Mølle og Tylle et eksempel på, hvad historieformidling også kan være. Fortiden er ikke bare museumsgenstande. Museumsformidling kan også være stemninger, lyde og musik, der formidles i de rigtige rammer.

- Vi har pligt til at fortælle byens historie, og vi har ekspertisen til at lægge en form for sanselighed ind i fortiden. Vi kan genskabe stemninger, som man ikke kan andre steder, forklarer Ove Sørensen, der er museumschef for VejleMuseerne.

- Med et arrangement som Mølle og Tylle kan vi rekonstruere fortiden på en måde, som vi ikke kan i en foredragssal. Vi kan give en totaloplevelse.

Den form for museumsformidling hedder reenactment.

- Når vi genskaber historien på den måde, får vi mulighed for at erindre historien. Den kommer tæt på og bliver nærværende, og det er en stærk formidlingsform, hvor vi kan række meget længere ud og nå et publikum, som vi aldrig ville få på et museum i traditionel form. Men jeg har set mange af sidste års Røde Mølle-gæster komme på museerne efterfølgende, fordi de har set sig selv i deres egen kulturhistorie og kan se relevansen af et museum. Et arrangement som Mølle & Tylle er med til at gøre kulturhistorien nærværende, siger Ove Sørensen.

 

Det bedste fra to årtier

Mølle og Tylle bliver det bedste fra to årtier. Først mindes Røde Mølle i et cabaretagtigt show a la 60’erne. Det er solister uddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia, der står for den del. Efter en pause med en let servering rykker tidsmaskinen frem til 60’ernes vejlensiske pigtråds-mekka med Peter Belli på scenen, og VejleMuseerne er ved at lande endnu et pigtrådsnavn til aftenens

underholdning. Aftenen byder også på twist-konkurrence, gogo-dans med DanseQuilibrium og forskellige andre indslag.

 

 

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top