Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Mere end 400 arrangementer til årets festuge

13/6/2017

Programmet for Trekantområdets Festuge 2017 er netop blevet offentliggjort, og publikum kan se frem til at opleve alt fra spændende installationskunst i en bunker og en tur i Danmarks længste svævebane til et væld af koncerter med danske topnavne.

 

I år er det 5 år siden, at kulturaktører i Trekantområdet for første gang gik sammen og inviterede indenfor til 10 dages festuge på tværs af kommunegrænserne. Festugen er vokset år for år – og 2017 bliver ingen undtagelse. Der er allerede mere end 400 arrangementer på det alsidige program, som her til aften blev præsenteret ved en festlighed på Koldinghus.

 

  • Vi har ikke bare fået flere arrangementer. Vi har også fået mange anderledes og sjove arrangementer, der virkelig er værd at køre efter -  og flere arrangementer, der er specielt udviklet til festugen. Sammen med de mange populære, traditionelle arrangementer som fx byernes kulturnætter, gør det festugen til et fantastisk kludetæppe med noget for alle, siger Pernille Holmskov, der er chefkonsulent for kultur i trekantområdet Danmark og tovholder på Trekantområdets Festuge.

 

Trekantområdets Festuge begynder den 25. august, men forberedelserne har været i gang længe. I øjeblikket er 4 unge kunstnere fra Trekantområdet for eksempel i Berlin, hvor de i samarbejde med en tysk kunstnergruppe skal skabe en udstilling, som skal vises – dels i Berlin og dels under Trekantområdets Festuge.

 

Det er blot et af flere arrangementer, der er kommet ud af det seneste års samarbejde mellem den danske festuge og den tyske 48 Stunden Festival.

 

  • Der er sket virkelig meget med festugen, siden vi begyndte for fem år siden. De første år var vi meget fokuserede på at finde vores egne ben. Det har vi gjort nu, og vi har det sidste års tid derfor været ude og hente inspiration til en endnu bedre festuge andre steder – blandt andet i Berlin, siger Pernille Holmskov.

 

Samarbejdet med Berlin er kun begyndelsen. I midten af maj blev Trekantområdets Festuge nemlig udnævnt til at være en såkaldt EFFE festival – Europe for Festivals, Festivals for Europe - en titel, der gives til bemærkelsesværdige festivaler i Europa, som udmærker sig ved at være engagerede i både kulturen, deres lokalområde og Europa. Titlen har allerede givet henvendelser fra interesserede samarbejdspartnere i udlandet.

 

Men lige nu er det altså dette års festuge, der bruges kræfter på. Mere end 400 arrangementer er allerede i støbeskeen, og der forventes at komme flere til i løbet af den næste måneds tid.

 

Du kan gå på opdagelse i og følge programmet på www.trekantfest.dk.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top