Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Trekantområdets Festuge fyrer 300 kulturevents af på en uge

12/8/2021

Programmet for Trekantområdets Festuge er klart: Borgerne i Trekantområdet kan se frem til mere end 300 forskellige kulturevents i dagene fra fredag den 27. august til søndag den 5. september.

 

De mange kulturevents leverer kunst-, musik-, og teateroplevelser for enhver smag – og flere events har også borgerne i Trekantområdet som aktive medskabere.

 

For eksempel har over 700 borgere bidraget til patchwork-kunstværket Tæt på Træer, der kan opleves i Sundhedshuset i Fredericia, Byrådssalen i det nye rådhus i Haderslev og i Spinderihallerne i Vejle, hvor der er fernisering og tyvstart på Festugen torsdag den 26. august.

 

Læs unges vinderdigte om Afstand

Mange af Festugens kulturevents fortolker årets tema ”Afstand”, der er inspireret af tiden, vi lever i. På centrale, synlige placeringer i alle hovedbyer i Trekantområdet kan borgerne allerede fra uge 33 møde ”Afstand” som en installation i byrummet. Festugen program er trykt på de syv store bogstaver i træ sammen med vinderdigtene fra en lyrikkonkurrence for unge, der fortolker begrebet.

 

- Vi er begejstrede for, at de unge deltager i vores lyrikkonkurrence. Det er fantastisk at opleve, hvordan de unge i Trekantområdet udfolder sig kunstnerisk og engagerer sig i Festugen og det lokale kulturliv, siger Kultur- og eventchef i Trekantområdet Danmark, Pernille Holmskov, der er tovholder på Trekantområdets Festuge.

 

Musik og teater for alle

For musikentusiasterne byder Festugen på en lang række jazzkoncerter med både danske og internationale kunstnere samt pop/rockkoncerter med navne som Carpark North, TV2, Thomas Buttenschøn, Folkeklubben, Mathilde Falch, Alberte og Søs Fenger.

 

For de teaterinteresserede kan man både opleve en række gadeteateroptrædener, dukketeater, børneteater, gadecirkus og en udendørs vandreforestilling, ”Baldersbæks Stemmer” med blandt andre skuespillerne Sonja Oppenhagen, Preben Kristensen og Charlotte Fich på rollelisten.

 

Kunstjagt og rørkunst for børn

Særligt for børnene er der Den Store Hemmelige Kunstjagt i Kolding, Billund, Vejle og Middelfart, hvor børn og kunstnere har skabt og skjult kunst, som andre kan finde.

 

I Brørup, Middelfart og Fredericia kan børn og kreative sjæle hjælpe kunstneren Karoline H. Larsen med at bygge et fælleskunstværk af rør.

 

I tre endnu hemmelige byer i Trekantområdet kommer borgerne også til at møde kunstværket AUSHANG fra kunstfestivallen 48 Stunden i Berlin. Kunstværket er baseret på det indre af kunstnerens stue, syet i en 1: 1 skala i faldskærmstof, blæst ud gennem vinduet, så volumen af stuens boligareal nu er uden på bygningen. På denne måde forholder kunstværket sig også til festugens tema ”Afstand”.

 

Man kan finde hele programmet for Trekantområdets Festuge på hjemmesiden: www.trekantfest.dk

 

 

AFSTAND året tema 2021

”Afstand” er temaet for Trekantområdets Festuge 2021. Borgerne i Trekantområdet kommer i uge 35 til at møde denne kunstinstallation i byernes rum. Installationen bliver udsmykket med digtene fra lyrikkonkurrencen. Foto: Ard Jongsma, Stillwords Photography (skal krediteres hvis fotos bruges)

 

Aushang fra 48 Stunden Neukölln

AUSHANG fortolker ”Afstand”. Kunstværket, der forestiller kunstnerens hjørnestue, er udlånt fra Trekantområdets Festuges venskabskulturfestival 48 Stunden i Neukölln i Berlin, og kan ses i tre endnu ikke annoncerede byer i Trekantområdet.

 

Information til pressen:

 

Pernille Holmskov, kultur- og eventchef i Trekantområdet Danmark og tovholder på festugen, tlf. 2134 7994, pernh@trekantomraadet.dk

 

Jesper Elkjær, formand for Kulturregion Trekantområdet, tlf. 2080 3636

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top