Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Regatta Rally-succes bliver gentaget som en del af Billunds børnekulturdage

4/8/2015

Tilmeld dig på biblioteket og deltag i årets Rally, som i år er en del af De Internationale Børnekulturdage, der finder sted i Billund i weekenden d. 21. – 23. august.

 

For første gang nogensinde blev der i august sidste år afholdt Regatta Rally i Billund Bæk. Rigtigt mange børn mødte op med deres LEGO-både, som de selv havde bygget, og så blev der sejlet om kap i bækken. Både børn og voksne gik op i sejladsen med liv og sjæl, og siden har mange efterspurgt Regatta Rally 2015 - og selvfølgelig følger vi op på succesen. Dette års arrangører af Regatta Rally er International School of Billund, Billund Ungdoms- og Kulturskole, Kulturrødderne og Billund Bibliotekerne.

 

Selve sejladsen finder sted om søndagen mellem kl. 10 og 14, hvor Billund Centrets græsplæne vil emme af picnicstemning og regattafestligheder med levende musik, ristning af skumfiduser over bål, tovbane, forskellige spil, sejlads med små både og ænder i badebassiner og et telt med LEGO-klodser, hvor man kan bygge lige det, man har lyst til.

 

Børn fra 8 år kan deltage i regattaen med LEGO-både. Det kræver, at man på forhånd tilmelder sig på Billund Bibliotek og samtidig henter en pose LEGO. Den skibsbund, der ligger i posen, skal bruges, men man behøver til gengæld ikke bruge de klodser, der også ligger i posen. Vil man hellere bygge båden af de LEGO-klodser, man har derhjemme, er det helt i orden. Det er også tilladt at slippe fantasien løs og supplere med kviste, sejl eller lignende. Tilmeldingsblanketten kan enten udskrives fra bibliotekets hjemmeside billundbib.dk eller hentes på Billund Bibliotek fra d. 10.-20. august. Sejladserne med LEGO-både kommer til at foregå mellem kl. 10 og 13, men man får først det nøjagtige sejltidspunkt, når man bliver registreret i informationsteltet på Billund Centrets græsplæne søndag kl. 9.00.

 

Efter Regatta Rallyen med LEGO-både sejler de både, der er bygget om lørdagen til de to workshops med Shane Brox. Tilmelding til Shane Brox- workshoppen sker via Billund Ungdoms- og Kulturskole. Deltagerne i konkurrencen med både af genbrugsmaterialer er med som familie, men med det forbehold, at det primært er børnene, der styrer bådene. Alle børn uanset alder kan være med, men det er familiens ansvar at holde øje med deres børn. Til denne konkurrence skal man ikke tilmelde sig på forhånd. Har man lyst til at deltage i regattaen med genbrugsmaterialebådene, melder man sig til i forbindelse med de to Shane Brox-workshops lørdag. Bådene sejler mellem kl. 13 og 14 søndag. Det præcise sejltidspunkt for hver familie oplyses i informationsteltet søndag kl. 9.00.

 

Under hele regattaen går den 10-årige Bastian Rehder Køppen forklædt som ballonklovn rundt blandt børnene og laver i massevis af ballondyr, børnene må få med hjem. Der bliver strandstole, så man kan sidde ned langs bækken og følge sejladsen, og på plænen vil der være tæpper, hvor man kan nyde sin mad og forhåbentlig en skinnende sol. Du er også velkommen til selv at medbringe noget at sidde på og noget at spise. Men der vil også være mulighed for at købe lækker, mexicansk mad til rimelige priser fra det mobile køkken Lupita, der holder på plænen under hele arrangementet. Desuden sælger Café Bonita brasiliansk kaffe og dansk kage. Arrangørerne sørger for gratis kiks og skumfiduser til alle børn, så der kan laves lækkerier over bål.

 

 

Kontakt: Rasmus Kaufmann, kultur- og fritidschef i Billund Kommune, 79 72 76 01 Mette Højborg, direktør i Børnenes Hovedstad, 40 18 22 02 Birte Holm Christensen, børnebibliotekar, Billund Bibliotekerne & Borgerservice, 72 13 15 07 Mette Due Naldahl, børnebibliotekar, Billund Bibliotekerne & Borgerservice, 72 13 14 82

 

Internationale Børnekulturdage i Billund 21.-23. august er en del af Trekantområdets Festuge 2015. Kulturdagene arrangeres i samarbejde mellem Billund Handelsforening, Billund Friluft, Billund Idrætsforening, Billund Kulturskole, Kulturrødderne, Billund Bibliotekerne, International School of Billund, Connect Billund, VisitBilllund, LEGO Fonden, Billund Kommune og Børnenes Hovedstad.

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top