Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Rock Nalle til Mølle og Tylle

15/7/2015

Anmelderroste Nalle and His Crazy Ivans er sammen med Peter Belli hovednavne til VejleMuseernes fest Mølle og Tylle.
Rock Nalle bliver det andet hovednavn, når VejleMuseerne 21. og 22. august genopliver Vejles historiske danse- og spillesteder Røde Mølle og Tyrolerlandsbyen.


Det fortæller museumsinspektør Rasmus Rosenørn fra VejleMuseerne, som er dybt involveret i arrangementet Mølle og Tylle.
Ud over Rock Nalle er Peter Belli allerede på plakaten sammen med et cabaretagtigt danseshow a la 60’erne med Fredericia Musical Akademi samt twist-konkurrrence og gogo-dans med DanseQuillibrium og forskellige andre indslag. Mølle og Tylle er en del af Trekantsområdets Festuge.

 

Inspireret af soul

 

Rock Nalle var en af de pigtrådsmusikere, der spillede i Vejle tilbage i 60’erne. I april 1963 spillede han for eksempel i Bygningen.

 

- Nalle havde og har en superfed stemme, som nok er en af de største stemmer, Danmark nogensinde har haft. Den har internationalt format, vurderer Rasmus Rosenørn.

 

- Nalle var inspireret af amerikansk soulmusik, mens de andre danske pigtrådsmusikere var inspirerede af The Stones, Beatles og Cliff Richard. Det kunne man godt høre på Nalles musik.

 

Nyt og gammelt repertoire

 

72-årige Nalle er fynbo, og hans liv har langt fra været en dans på roser. Men med fornyet viljestyrke og en brændende lyst til musikken rejste Nalle sig bogstaveligt talt fra rendestenen med en stemme, der bare blevet bedre med alderen. I år har Nalle 50 års pladejubilæum og er sammen med sine ”Crazy Ivans” på turné.

 

De fleste kender bedst Nalle som Rock Nalle med hits som ”Go’e gamle fru Olsen”.
I dag er Nalle imidlertid lig med autentisk blues, folk og country. Anmelderne siger, at Nalle - alias Roland Lyhr Sørensen - aldrig har sunget bedre, og både hans seneste albums og koncerter bliver rost til skyerne.


Med sine Crazy Ivans ved sin side er der lagt i op til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, den danske blues-scene har at byde på.

 

- Til koncerten i Vejle spiller Nalle and His Crazy Ivans både fra det nye og det gamle repertoire, og det bliver en koncert, som man også kan danse til, fortæller Rasmus Rosenørn fra VejleMuseerne.

 

Fakta om Nalle and His Crazy Ivans

 

Nalle er født Roland Lyhr Sørensen og bragede for alvor igennem i midt-tresserne med sine versioner af blandt andet ”Midnight Hour”, ”Little Loney One” og ikke mindst ”Go'e gamle fru Olsen”.

Efter en personlig deroute vendte han efter knap 20 år væk fra scenen tilbage endnu stærkere.
Nalle and his Crazy Ivans er:

  • Nalle - vokal
  • Henning Kaae - guitar
  • Ivand Sand

Nalle and His Crazy Ivans begyndte oprindeligt som et fritidsprojekt, men de fire kammerater legede så godt sammen, at Nalles livslange drøm om et personligt bluesorkester blev en realitet.
Udtrykket en ”crazy ivan” stammer oprindeligt fra en dristig og farlig manøvre, de russiske ubåde foretog under 2. verdenskrig.
Nalle and His Crazy Ivans har spillet med navne som Omar Dykes, Magic Slim og Ben Waters.

 

Tid og sted
Fredag 21. august og lørdag 22. august kl. 19.30 - 24.
VejleMuseerne - Kulturmuseet Spinderihallerne.
Pris: 395 kr., der inkluderer en let anretning med to stykker smørrebrød, underholdning og dans til levende musik.
Billetter kan købes via VejleMuseernes hjemmeside: vejlemuseerne.dk 

 

 

 

 

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top