Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Trekantområdets Festuge fyrer 350 kulturevents af på 10 dage

29/6/2022

Når sommerens store sport events i Trekantområdet er vel overstået, kan borgerne se frem til et brag af en kultur-sensommer: I løbet af de 10 dage fra 26. august til 4. september fyrer Trekantområdets Festuge nemlig 350 forskellige kulturevents af i hele Trekantområdet.

 

Der er både kunst, musik, teater, litteratur, dans og børnearrangementer på det omfattende festugeprogram, der allerede kan ses nu på hjemmesiden: www.trekantfest.dk

 

- Nu er det 9. gang, at Trekantområdets Festuge løber af stablen. Det er en fornøjelse at mærke, hvordan det gode samarbejde mellem de mange kunstnere, arrangører og kommuner bliver omsat til så attraktivt et kulturprogram for en hel landsdel, siger formand for Kulturregion Trekantområdet, Kjeld Thrane, der også sidder i byrådet i Haderslev Kommune.

 

Seks signaturprojekter i festugen

Blandt de mange kulturarrangementer er der udvalgt seks forskellige signaturprojekter:

 

BYCATCH bliver et interaktivt kunstværk på vand, som borgerne kan opleve i Haderslev, Fredericia og Kolding. Værket består af store, oppustelige, flydende skulpturer, lavet af den internationale, Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin. Projektet er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje.

 

Den Store Hemmelige Kunstjagt er en kunstjagt for børn, der løber af stablen i alle syv kommune-byer i Trekantområdet - Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle. Her har børn skabt og gemt en række kunstværker – som andre børn skal finde. Projektet er støttet af EWII, Ole Kirks Fond og Nordea-fonden.

 

I løbet af festugen kommer borgerne også til at støde på internationalt gadeteater på pladser og gader i byerne i Trekantområdet. I år er der skruet op for antallet af forestillinger.

 

Kom med på løgnvandring

Ordbanko, løgnvandringer og fortælleworkshops. Det er blot nogle af de litterære events, som borgerne i Trekantområdet kan opleve. Trekantlitteratur bringer i år en række nordiske litteratur- og poesistemmer ud i Trekantområdets gader, stræder, biblioteker og kulturhuse i samarbejde med Spoken Word Festival. Projektet er støttet af A.P. Møller Fonden.

 

I Trekantområdet er der et luftfartsselskab, der med garanti ikke strejker. Og det er ”Det Flyvende Teater”, der kommer til at indtage Billund Lufthavn samt skoler, plejecentre, kontorer, fabrikker og byrum i Trekantområdet med teater, sang, dans og performance.

 

Jazz i Trekanten er festugens sikre leverandør af jazz i Trekantområdet. I år kan man opleve Yoga-jazz, Sommerjazz på Godset og ikke mindst ”Jorden Rundt på 1. klasse”, hvor Malene Kjærgaard og hendes store orkester og et børnekor spiller musik fra hele verden.

 

Man kan følge med i programnyheder og lave sit eget program med favoritevents på festugens hjemmeside: www.trekantfest.dk.

 

 

Information til pressen:

 

Kjeld Thrane, formand for Kulturregion Trekantområdet, tlf. 4128 3511

 

Pernille Holmskov, kultur- og eventchef i Trekantområdet Danmark og tovholder på festugen, tlf. 2134 7994, pernh@trekantomraadet.dk

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top