Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Trekantområdets Festuge præsenterer anderledes efterårsprogram

19/8/2020

På hjemmesiden for Trekantområdets Festuge kan kulturhungrende borgere nu få pirret nysgerrigheden og planlægge deres kulturaktiviteter i efteråret. Det samlede program er netop offentliggjort på www.trekantfest.dk.

 

De seneste syv år har Trekantområdets Festuge bestået af et komprimeret ugeprogram med både små og store events med mange gæster i de syv kommuner.

- I år strækker vi festugen over hele efteråret. De mange kulturaktører har lagt sig i selen for at arrangere kulturtilbud af høj kvalitet, men med fokus på de gældende Corona-retningslinjer og det aktuelle forbud mod forsamlinger over 100 mennesker. Vi har valgt at se Corona som et dogmeagtigt benspænd, der føjer en ekstra dimension til årets tema: ”På den anden side”, siger Jesper Elkjær, formand for Kulturregion Trekantområdet.

 

GADELAB og Kunst2Go

Blandt hundredevis af kulturevents kan borgerne i Trekantområdet blandt andet opleve:

GADELAB-arrangementer i Vejle, Fredericia, Middelfart og Kolding, hvor beboere, butikker og institutioner i udvalgte gader inviterer til at komme bag facaden og opleve kulturarrangementer på nye måder. I Middelfart er der GADELAB i Algade, i Kolding i Markdannersgade, i Fredericia i Jyllandsgade og i Vejle i Vissingsgade.

 

Små kunstoplevelser på farten i begyndelsen af september: Kunst2Go er et kunsttilbud, hvor borgerne blandt andet kan opleve store kunstværker, pop-up jazz og lynportrætter på stationerne, kunst-tekster i busserne og gratis kunst-kaffekrus på lokale kaffebarer.

 

Trekantområdets biblioteker har i år indgået et helt nyt samarbejde med den tyske festival Altonale i Hamborg, og man kan derfor opleve masser af dansk-tysk litteratur for alle aldre i løbet af oktober måned.

 

Jazz i Trekanten præsenterer corona-tilpassede jazzkoncerter i alle syv kommuner – og har i år et artist–in-residence samarbejde med den unge sanger og komponist Karmen Rõivassepp.

Trekantområdets Festuge skydes i gang tirsdag den 1. september med afsløringen af to store, internationale kunstværker. ”Together Apart” er skabt af en halv kilometer orange bånd, der tilsammen danner rum, hvor vi kan være ’sammen - hver for sig’. Værkerne vises uden for keramikmuseet CLAY i Middelfart samt i Skulpturparken i Billund.

 

FAKTA

På Trekantområdets Festuges hjemmeside www.trekantfest.dk kan man fra 20. august se det fulde program for festuge-efteråret. Programmet udvikles imidlertid løbende, så der kommer nye events til i løbet af perioden. Derfor kan man med fordel holde sig opdateret ved at følge Trekantområdets Festuges Facebook-side: www.facebook.com/trekantfest

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top