Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

"Brev i april"

Kunstevent
INFO
-
"Brev i april"

3/9/2023 kl. 10:00 til 16:00
Kunsthal Vejle RUM21
Borgvold 16A, 7100
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Billedkunstneren Jonna Pedersen inviterer os ind i Inger Christensens digt ”Brev i april”. Lokalhistoriker John Juhler Hansen byder velkommen med storytelling om forfatteren og Vejles historie.
Inger Christensens digt ”brev i april” er skrevet som ét langt rejsebrev fra en midlertidig bolig, omhandler en kvindelig jeg-persons hverdag med sit barn, refleksioner over midlertidigheden og de gentagelser hverdagen indeholder. Kunstneren har omdannet RUM21 til den midlertidige bolig – i en abstraheret udgave, så publikum kan ”gå ind” i digtet.

Der er en ”køkken” installation, hvor der dækket op til to personer, med legetøj mm. på ”bordet”. I vinduet udadtil hænger et maleri, hvor motivet er køkkenbordet dækket op med blomster i en fransk mælkekande. I vinduet indadtil hænger et maleri, hvor motivet er køkkenbordet dækket op med blomster i en fransk mælkekarton. Dertil en ”stuevæg” med salonophængte værker og en installation med en stol med personlige ejendele, en kuffert, sko og henslængt tøj, samt et ”skrive-tænke” hjørne. Alt er flygtigt indrettet, som når man er på ferie og prøver at føle sig hjemme.

Værkerne på udstillingen er kunstnerens billedlige refleksioner over digtet, og udtrykker forskellige situationer og stemninger fra enkelte strofer, inklusiv gentagelser. Jonna Pedersen har transformeret digtet visuelt, så værkerne indbyrdes kommunikerer med hinanden i rummet. Til sidst har hun plukket titlerne til værkerne i digtets strofer, og således opstår en sammenhæng mellem digtet og værkerne.

Gæster i RUM21 kan opleve en lille pause fra hverdagen, sidde en stund på Inger Christensen bænken og læse et digt, eller lytte til musik og oplæsning via de QR koder der er sat op.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top