Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Gold to the Gods

INFO
-
Gold to the Gods

28/8/2023 kl. 10:00 til 18:00
Planetariet
Søvej 36, 6630 Rødding
WWW
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Oplev fund fra den største guldskat fra vikingetiden udgravet i Danmark. Udstillingen Gold to the Gods sætter fundene fra Fædsted i en ny kontekst; med mere information om, hvorfor guldet blev nedlagt, og under hvilke omstændigheder det skete.
Udstillingen Gold to the Gods vil vise fund fra vikingetiden fra Fæsted. Fæstedskatten, som blev fundet i 2016, er den største guldskat fra vikingetiden i Danmark. Ud over en guldkæde, der blev fundet allerede i 1911, indeholder skatten ni armringe, heraf en af sølv, et gulvspænde, flere vedhæng af guld, filigranperler og brudguld. Udstillingen i Jels baserer sig på nøjagtige kopier, tekster og tegninger. Guldskatten blev udstillet på museet i en kort periode 2017. Sidenhen har museets arkæologer haft flere udgravningskampagner på stedet og en ny udstilling, i Jels, vil derfor kunne sætte fundene i en ny kontekst.

Udstillingen er åben 28/8-2/9 hver dag kl. 10-18 samt 3/9 kl. 10-16.

Del af VM i Kano og Kajak Maraton
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top