Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

HØSTAKTIVITETER

Vi forbereder os på aftenens gilde
INFO
-
HØSTAKTIVITETER

1/9/2023 kl. 16:00 til 17:30
Festteltet ved Stationsvej
Stationsvej 4, 7300 Jelling
WWW
Det er gratis at deltage i HØSTAKTIVITETERNE vil du gerne med til HØSTGILDET skal du købe billet på BILLETTO
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Vi forbereder os til aftenens gilde hvor vi leger, vi diskuterer, vi pynter, vi laver mad, vi synger og vi danser. Det er gratis at deltage i Høstaktiviteterne. Det efterfølgende Høstgilde der begynder kl. 17.30 skal man købe billet til via Billetto.
Der er meget der skal nås inden aftenens gilde. Medens de voksne arbejder og diskuterer så leger børnene og hygger sig. Som noget særligt har vi aftalt med Alfekvinden der bor i Grejsskov om at komme og starte legen med børnene. Alfekvinden har også selv travlt med at høste hjemme i sin egen skov så derfor er vi glade for at hun har givet sig tid til at komme og besøge os. Det gør hun fordi hun synes det er hyggeligt at være den der kan trylle legen i gang...

For de voksne er der debat om fremtidens fødevareproduktion. Er der forskel på hvad folk i byerne og folk på landet mener og tænker? Det vil vi prøve at finde ud af i debatteltet som vi kalder "Skellet" fordi land og by "Mødes i Skellet" og har en dialog.

Kartoffelavler Bendt Søndergaard Jensen sætter fokus på kartoflen. Han har 5 forskellige slags med som kan noget forskelligt. Det vil han fortælle om. Fødevarestyrelsen har netop udsendt retningslinjer om at sammen med bælgfrugter så er kartofler en af de proteinkilder vi skal fokusere rigtig meget på i fremtiden.

Selv om man måske ikke skal med til gildet om aftenen, så må man gerne komme, diskutere og lege med. Det koster ikke noget. Det er først når gildet starter kl. 17.30 at man skal have en billet.

Vi skal også bruge tiden på:

- at binde halm- og blomsterkranse
- at strikke i fællesskab v. Grethe Lindholm Petersen
- at høre om kartoflen v. Bent Søndergaard Jensen
- at lære høstdanse v. Ingrid Hvass
- "Vi mødes ved Skellet". Debat mellem land og by om fødevarer.
- at pynte festteltet og bordene v. frivillige
- at forberede mad v. Camilla Mathiesen og frivillige

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top