Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

KUNST1GE ØJEBL1KKE 1 VEJLE

H4CK D1N FORT1D
INFO
-
KUNST1GE ØJEBL1KKE 1 VEJLE

1/9/2023 kl. 21:30 til 22:30
Klosterhaven, Klostergade 3, bag ved Rådhuset og cafeen 1401 Food & Friends.
Klostergade 3, 7100 Vejle
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Oplev den interaktive, digitale installation "Kunstige øjeblikke", der er skabt i samarbejde med kunstneren Andreas Refsgaard og borgere fra fem byer i Trekantområdet, hvor der ved hjælp af kunstig intelligens, AI, er skabt nye "historiske billeder".
Vejle Stadsarkiv inviterer til at opleve den interaktive, digitale installation, Kunst1ge Øjebl1kke. Det vises den hyggelige Klosterhave, fredag d. 1.9. kl. 21.30-22.30, hvor værket projiceres op på et lærred i sommeraftenen.

Kunst1ge Øjebl1kke er et samarbejde mellem flere trekantsbyer, hvor borgere i Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart og Haderslev sammen med kunstneren Andreas Refsgaard og lokale kulturinstitutioner, på fem workshops har skabt en fælles kunstinstallation ved hjælp af kunstig intelligens (AI) og historiske fotografier fra museernes og stadsarkivenes samlinger. I løbet af festugen "vokser" værket med bidrag fra hver lokale workshop. Det interaktive værk formidles i de deltagende byer gennem hele festugen.

Billederne fra Vejle er taget af fotografen H. P. Jensen (1855-1924) og viser steder og personer fra Vejle, set gennem H. P. Jensens skarpe linse.

Installationen sætter arkivernes og museernes samlinger i spil på en ny måde, der afsøger grænselandet mellem virkelighed og fiktion, og dermed også taler ind i en aktuel debat omkring brug af AI. For, er dokumentationen og sandheden om det, der engang var, f.eks. i form af et historisk foto, vigtig, når den kunstige intelligens lynhurtigt kan skabe noget "næsten lige så godt"?
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top