Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Open air bio: American Beauty

INFO
-
Open air bio: American Beauty

27/8/2023 kl. 21:00 til 23:30
Mariaparken
Blegbanken 9, 7100 Vejle
WWW
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
I forbindelse med den store særudstilling RØD præsenterer Vejle Kunstmuseum i samarbejde med Cinemateket i København og Jesper Mengs rejsebiograf en moderne filmklassiker, hvor den røde farve er helt fremme på det store lærred: American Beauty.
Tag picnic-tæppet under armen, og pak jeres egen kurv med snacks og drikkevarer.

Du vil aldrig se på røde roser på den samme måde, efter du har oplevet den femdobbelte Oscar-vinder American Beauty. Blomsterne spiller en helt central rolle, når instruktør Sam Mendes zoomer ind på den dysfunktionelle amerikanske forstad og dens kernefamilie, på middelklassens forfejlede liv og værdier.

Grin, græd og gys undervejs, når Kevin Spacey spiller familiefaren Lester Burnham, der er på vej ind i en seriøs midtvejskrise. Det er svært for ham at finde mening med tilværelsen i en gennemsnitlig satellittilstand med en kone (Annette Bening), der på overfladen forsøger at få alt til at fremstå perfekt. Den manglende livsgnist bringer kynismen og desperationen frem, men pludselig dukker en ung pige på uforglemmelig vis op.

Som vidne til forældrenes nedsmeltning møder vi den introverte datter, Jane, der bare gerne vil slippe væk fra det hele og som derfor opbygger et intimt og følelsesfuldt venskab til naboens mystiske søn, outsideren Ricky.

USA 1999. 120 min. Danske undertekster. med Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Wes Bentley, Mena Suvari, Chris Cooper. Tilladt fra 15 år.

Arrangementet er gratis for alle og generøst støttet af Spar Nord Fonden og Region Syddanmarks Kulturmidler.

Bemærk der ikke er stolerækker e.lign. Man sidder på jorden på sit eget tæppe, eller på en medbragt campingstol.
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top