Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Tysk Nationalromantik

Arkitekturvandring, foredrag og debat
INFO
-
Tysk Nationalromantik

27/8/2023 kl. 15:00 til 19:30
Mødested: Orange containere ved Jomfrustien
Jomfrustien 34, 6100
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Tysk Nationalromantik: byggestilen, sønderjyder elsker at hade. Bliv klogere på en arkitektur, der er unik for det sønderjyske, og alligevel har haft svære kår de sidste 100 år.
Hvordan så husene ud dengang? Hvorfor er de nu forvanskede/fordanskede? Var det sønderjysk ”cancel culture” eller et spørgsmål om økonomi?
De spørgsmål prøver vi at besvare, når SG25 i samarbejde med By & Land inviterer til arkitekturvandring, foredrag og debat – og tysk kartoffelsuppe!


15:00 Arkitekturvandring i Den Tyske Nationalromantiks tegn ved Helge C. Jacobsen
17:00 Tysk kartoffelsuppe & slideshow med Haderslevs Tyske Nationalromantiske arkitektur
17:30 Foredrag om Tyske Nationalromantik ved Peter Dragsbo; hvordan de internationale strømninger påvirkede arkitekturen, og hvordan den efter 1920 blev forvansket/fordansket
18:30 Debat om bevaringsværdighed og ”cancel culture” ved arkitekt Mikkel Thohøj Martinusen. Hvornår er bygninger bevaringsværdige? I hvor høj grad har vi et ansvar også - i forhold til bæredygtighed - at bibeholde ældre bygninger, i stedet for at rive dem ned?
19:30 Tak for i dag!



Arrangementet er medfinansieret af Realdania
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top