Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Åbent hus på Skonnerten Martha

Gå på opdagelse på det gamle skib
INFO
-
Åbent hus på Skonnerten Martha

26/8/2023 kl. 10:00 til 17:00
Havneøen
Havneøen, 7100 Vejle
Gratis
Tilbage
Andet Bevægelse Børn Dans Film Foredrag Historie Kunst Litteratur Mad Musik Natur Teater
Arrangementet er overstået
Vi holder åbent skib: Kom om bord og se skibet og hør om hvordan, det er at være med til at holde liv i et gammelt skib og videregive den viden og erfaring, det kræver at sejle med de store skuder og mange sejl.
Martha er en del af Danmarks maritime kulturarv. Skonnerter som Martha sejlede fragt i hele Østersøen og på langfart til verdens fjerneste egne.
Martha er en del af Vejles maritime kulturarv, idet hun formentlig er den sidst bevarede repræsentant for det store bådebyggeri, der foregik på Lindtners værft på sydsiden af Vejle Havn. Skonnerten Martha har status om kulturarv og bevaringsværdig.
Martha drives almennyttigt og vedligeholdes og sejles af frivillige i foreningsfællesskab. Man er med til at bevare dette minde for fremtiden, så længe man er med i foreningen.

Om bord sælger vi håndbrygget øl fra mikrobryggeri og kaffe med hjemmebag til fordel for arbejdet. Det kan nydes, mens marthamedlemmer fortæller skrøner om sejlads og håndværk og svarer på jeres interesserede spørgsmål.

Programpunkter:
Lørdag kl 11: Om bord på skonnerten Martha. Fortælling i ord og billeder om Martha og hvordan vi bevarer denne kulturarv til næste generationer. Du kan også høre om, hvordan du kan komme med!
Lørdag kl 14.30: Fællessang. Kom om bord på skonnerten Martha og syng de gamle sømandssange.
Lørdag kl 16: Om bord på skonnerten Martha. Vinoble Vejle overrækker overskuddet fra salg af den specielle Martha-Rom.

Søndag kl 11: Om bord på skonnerten Martha. Fortælling i ord og billeder om, Martha og hvordan vi bevarer denne kulturarv til næste generationer. Du kan også høre om, hvordan du kan komme med!

Søndag kl 14: Fællessang. Kom om bord på skonnerten Martha og syng de gamle sømandssange
Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top